Luljeta Bozo: Çfarë të bëni gjatë një tërmeti dhe gabimet që ju vënë jetën në rrezik!

Views: 1,371

Luljeta Bozo, zysha e inxhinierisë së ndërtimit, është cilësuar nga gazetarja Rudina Xhunga si gruaja që ‘vrau’ tërmetin e 26 nëntorit.

Në një intervistë për DritareTV, Bozo ka dhënë disa këshilla se çfarë duhet të bëni kur bie tërmet.

“Duhet të edukohet njeriu dhe jo të ngrihen të gjithë si të çmendur edhe pse nuk kanë faj, sepse të kap tmerri. Në momentin që bie tërmeti, mos lëviz nga vendi fare. Ke një tavolinë të fortë, futu poshtë tavolinës, ose nëse je i sigurt që dera sipër ka një tra futu aty. Më pas hidhi një sy shtëpisë, çfarë ka ndodhur. Ka plasur ndonjë gjë, është çarë ndonjë mur?

Nëse shikon që kolona është shkëputur nga trau, ik përjashta. Po s’i pe fli gjumë. S’ke çfarë bën, ajo është një gjë që s’e komandon ti, nuk pyet kur vjen. Deri tani thonë që do ta parashikojnë 3-4 orë përpara, uroj që ta parashikojnë, po deri tani nuk ka dalë njeri të thotë do të bjerë tërmeti pas kaq orësh.”, tha Luljeta Bozo

Leave a Comment